h25.jpg h17.jpg h21.jpg h22.jpg h14.jpg h24.jpg h13.jpg h27.jpg h19.jpg h20.jpg h11.jpg h27.jpg h12.jpg h18.jpg

KBW 2019← Terug

Kinderboekenweek

Het thema van dit jaar is  Reis mee!”.

Van 2 t/m 13 oktober 2019 staan voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek. 

Met dit thema over Voertuigen en reizen kunnen we gemakkelijk een week aan de slag om onze leerlingen te motiveren om (meer) te gaan lezen.

De Kinderboekenweek start op dinsdag 1 oktober. Alle kinderen van de Zonnewijzer komen bij elkaar in de hal van de school en we openen met een feestelijke start de Kinderboekenweek. In elke klas wordt er verder gewerkt over het thema.

Vrijdagochtend gaan alle leerlingen van de bovenbouw een zelfgekozen boek voorlezen aan een kind uit de onderbouw. Alle kinderen worden zo betrokken bij het lezen / luisteren en de interactie tussen de oudere en de jonge(re) leerlingen is altijd bijzonder om te zien.

Op maandag 7 oktober is de ‘Leesmarathon’ aan de beurt. Wat een mooie traditie. Overal in de klassen en in de gangen zitten, liggen of hangen kinderen en ze hebben één gemeenschappelijke activiteit: Ze LEZEN. Een enorme betrokkenheid en wat een rust…

Voor alle klassen is er een activiteit van ‘Scholen in de Kunst’, er zijn voorstellingen die bezocht worden, er is een muziekvoorstelling op school en een docente beeldende vorming werkt met een paar groepen over het thema.

Op woensdag 9 oktober wordt de jaarlijkse boekenmarkt gehouden. Hier kunnen ouders en kinderen samen boeken kopen en/of verkopen.  

Ook hopen we weer voorlezende vaders, moeders, opa’s en oma’s te ontvangen die op school komen voorlezen.  

Lezen = basis van leren. We maken veel werk van leespromotie en hopen zo het leesplezier weer een ‘boost’ te geven. Het is onze hoop dat we onze leerlingen inspireren tot de gedachte:

Wat is lezen toch fijn!!!

© Zonnewijzer PCBO Amersfoort - Ontwerp: Koning Harder - Technische realisatie: QplusQ