h25.jpg h19.jpg h22.jpg h11.jpg h27.jpg h12.jpg h24.jpg h21.jpg h20.jpg h18.jpg h27.jpg h14.jpg h13.jpg h17.jpg

Kleuter-info


Hoe gaat het als ik mijn kind op school breng?

De kinderen van groep 1 en 2 mogen vanaf 8.25 uur in de klas worden gebracht.
Graag afscheid nemen bij de deur van de klas.
Voor de kinderen die net nieuw op school zijn, of kinderen met problemen geldt dit nog niet.

Wat moet ik doen als ik een mededeling heb voor de leerkracht?

Bij de bakken van het eten en drinken ligt een agenda waar u mededelingen betreffende uw kind in kunt schrijven. Zoals doktersbezoek of wie uw kind komt ophalen.

Als er dringende mededelingen zijn, mag dat natuurlijk voor schooltijd, maar na schooltijd hebben we meer tijd om u rustig te woord te staan.

Wat moet mijn kind zelfstandig kunnen?

Als de kinderen naar de basisschool gaan, moeten ze veel zelf gaan doen. Zoals zelf aan en uitkleden voor de gymles, jas aantrekken en zelfstandig naar het toilet gaan.

Hoe gaat het met gymmen bij de kleuters?

Twee keer per week gymmen de kleuters. Als het regent en we niet buiten kunnen spelen gaan we ook bewegen in het speellokaal.

Wat voor gymkleren moet mijn kind mee?

Voor gym mogen de kinderen gymkleren (kan gewoon een T-shirt en makkelijk broekje zijn) meenemen en gymschoenen. De schoenen het liefst met elastiek of klittenband sluiting. Dit graag in een stoffen tas met de naam er op. Ook graag de naam in de gymschoenen. Past u de gymschoenen af en toe om te controleren of de maat nog goed is?

Voor de vakantie gaan de gymkleren mee om gewassen te worden. Dan kunt u ze controleren en eventueel aanpassen. Graag de maandag na de vakantie gelijk weer mee naar school! De gymkleren zitten in de witte kast onder de rode bakken van het eten en drinken.

Wat voor eten en drinken kan ik mijn kind meegeven?

Om 10 uur gaan we met de kinderen “eten en drinken”. Dit eten en drinken kunt u 's morgens in de rode bakken bij de klas zetten.

Om 12:00 gaan we lunchen. Hiervoor kunt u uw kind brood en drinken meegeven. Het eten en drinken voor tussen de middag blijft gewoon in de tas aan de kapstok.

We willen u vragen om vooral gezonde dingen mee te geven (dus geen gevulde koeken o.i.d. en geen snoep in de bakjes) Graag namen op de bekers en de bakjes.

In verband met notenallergie geen pindakaas mee naar groep 1/2 B.

Op woensdag is het fruitdag!!! Dan eten we allemaal fruit. We willen op deze manier het eten van fruit stimuleren. Een liga, sultana e.d. met fruitsmaak vinden wij geen fruit! Wilt u hier bij de traktatie ook rekening mee houden?

Mag mijn kind speelgoed van thuis meenemen?

Speelgoed meenemen van thuis willen we tot een minimum beperken; liever niet dus.
Een knuffel waar het kind erg aan gehecht is, mag in het begin wel.

Wat is de ‘mee-naar-huis-mand’?

Dit is een bak waar de leerkracht spullen van de kinderen in verzameld (zoals een stuk speelgoed, vriendenboekje of een tekening). Die wordt aan het eind van de dag uitgedeeld als de kinderen weer naar huis gaan.

Hoe laat is mijn kind uit?

Om 14:15 uur komt de leerkracht met de kinderen naar buiten. De leerkracht gaat op een vaste plek op het plein staan. Als de kinderen degene zien die hen komt ophalen melden ze dit aan de juf en mogen ze gaan. Ze blijven bij de leerkracht staan tot er een andere volwassene is die hen komt ophalen.

Hoe weet de leerkracht dat mijn kind naar de BSO gaat?

Op het whiteboard hangt een lijst waarop u kunt invullen wanneer uw kind naar de BSO gaat. Het is voor ons handig om dit te kunnen nalezen als een kind dat zelf nog niet weet.

Wat houdt het werken met thema’s in voor de ouders?

Bij de kleuters werken we in thema’s die meestal van vakantie tot vakantie lopen. We streven er naar om een thema te beginnen met een ervaring voor de kleuters. Dit houdt dan vaak in dat we een uitje hebben waar we de hulp van ouders goed bij kunnen gebruiken!

Het thema sluiten we af met een afsluiting voor anderen. Dat kan zijn een tentoonstelling, voorstelling of bezoek aan wat we hebben gemaakt (bijvoorbeeld een ziekenhuis). Vaak worden de ouders uitgenodigd voor de afsluiting en soms kiezen we er juist ook voor om ons eindresultaat te presenteren aan de andere groepen van de school.

Gaan de kleuters op schoolreis?

Omdat de kleuters binnen de thema’s vaak een uitje plannen gaan ze niet nog losstaand op schoolreis. Maar een bezoek aan een museum, kasteel, supermarkt of kinderboerderij is voor de kleuters al een heel avontuur!

Mag mijn kind materiaal meenemen voor het thema?

Ja, graag! We kijken met de kinderen samen wat we willen maken en welke kant we met een thema op willen gaan. We denken dan ook samen na wat we nodig hebben. Als een kind dan iets mee kan nemen vergroot dat de betrokkenheid van het kind. Overleg met uw kind of het op school mag blijven of weer mee naar huis mag. En ook of er mee gespeeld mag worden of alleen maar naar gekeken.

Waar kan ik nog meer rekening mee houden?

Uitnodiging verjaardagsfeestjes en vriendenboekjes

Wilt u, om teleurstelling te voorkomen, uitnodigingen voor verjaardagen / vriendenboekjes niet in de klas uitdelen? Vriendenboekjes kunnen ook gelijk in de ‘mee-naar-huis-mand’ gedaan worden.

Klassenouders:

Elk jaar worden alle groepen binnen de Zonnewijzer bijgestaan door klassenouders. Zij mobiliseren bv. bij allerlei activiteiten ouders om mee te helpen in de klas. U moet dan denken aan: feesten, excursies, schoonmaak, wandelingen enz.

Computerouders:

We werken bij de kleuters ook met de computer. Het is belangrijk dat ze met een muis kunnen werken en bovendien vinden ze het ook heel leuk en interessant! Kleuters hebben hier wel vaak extra begeleiding bij nodig. Het zou dus fijn zijn als er ouders zijn die hierbij kunnen helpen op school.

 

© Zonnewijzer PCBO Amersfoort - Ontwerp: Koning Harder - Technische realisatie: QplusQ